Ruime Belgische delegatie op Europese biljartkampioenschappen

Eddy Leppens
Johan Wouters Eddy Leppens
Van vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei vinden in het Duitse Brandenburg de Europese biljartkampioenschappen van zowat alle mogelijke disciplines plaats. Vooral in het driebanden, zowat de koninginnendiscipline, zijn onze landgenoten sterk vertegenwoordigd. Frederic Caudron, Eddy Merckx, Eddy Leppens en Roland Forthomme zijn daarin zonder twijfel medaillekandidaten.

Verder is het uitkijken naar de prestaties van  de 'youngsters' Steven Van Acker en Peter Ceulemans in het hoogstaande driebandengezelschap. Vooral de Turkse, Griekse, Zweedse, Italiaanse, Spaanse, Franse en Nederlandse spelers zullen de voornaamste belagers worden. 

Dankzij zijn 3de plaats in het recente Belgisch kampioenschap in Blankenberge vormt Steven Van Acker trouwens ook een ploeg met Frederic Caudron in het EK driebanden voor landenteams. Het andere Belgische team in die landencompetitie driebanden bestaat uit Eddy Leppens en Davy Van Havere.

In de seriespelen zijn Patrick Niessen (kader 47/2 en 71/2) en Eddy Leppens (kader 47/2) de Belgen van dienst. Beiden zeker met winstkansen. Verder is er de vraag wie Frederic Caudron van een Europese titel in het bandstoten kan houden. Landgenoot Eddy Leppens wordt misschien wel zijn grootste concurrent. 

Blijft er uiteindelijk het Europees kampioenschap artistiek biljarten over, waarbij de Belgische deelnemers Walter Bax, Erik Vervliet en Eric Daelman zeker niet kansloos zijn. Daarnaast zijn er op de Europese kampioenschappen ook nog jeugdcompetities in diverse spelsoorten: driebandwedstrijden op kleine tafel (met vrije inschrijving) en de titelstrijd in het 5-kegel biljart.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels