Ronny Huybrechts sneuvelt in 1/8 finales Players Championship 15, Kim Huybrechts in 1/32

Kim Huybrechts
PHOTO_NEWS Kim Huybrechts
Ronny Huybrechts (PDC-46) was vandaag in het Engelse Barnsley de beste Belg in het vijftiende toernooi van het Players Championship darts. Het eindigde voor de 48-jarige Antwerpenaar in de achtste finales. Voor zijn twintig jaar jongere broer Kim Huybrechts (PDC-12) was het al in de tweede ronde (1/32 finales) afgelopen.

Ronny Huybrechts startte met een 6-1 zege tegen Alan Derrett (PDC-142) en won vervolgens nipt met 6-5 van de Schot John Henderson (PDC-47). In de derde ronde stuntte hij door de Nederlander Michael van Gerwen, vicewereldkampioen en nummer twee van de wereld, met 6-5 uit te schakelen. Vervolgens moest hij in de achtste finales echter met 6-4 de duimen leggen voor Kevin Painter (PDC-13).

Na 6-4 winst tegen Tony West (PDC-80) ging Kim Huybrechts er in de tweede ronde met 6-4 uit tegen de Noord-Ier Michael Mansell (PDC-44).

Morgen wordt in Barnsley het zestiende en laatste toernooi in het Players Championship gespeeld. De top 32 van de Order of Merit van het Players Championship spelen volgend weekend de finale in Minehead. Daarin was Kim Huybrechts vorig jaar runner-up. In de finale verloor hij toen met 13-6 van Phil Taylor (PDC-1). Na veertien toernooien staat Kim Huybrechts op de Order of Merit van het Players Championship op de derde plaats en is Ronny Huybrechts 34e.