Rentree Ann Wauters bij Belgian Cats opsteker in nederlaag tegen Italië

Ann Wauters
belga Ann Wauters
Na acht maanden revalideren maakte Ann Wauters vanavond haar rentree bij de Belgian Cats. De 38-jarige center was meteen goed voor 10 punten maar kon een 60-49-nederlaag in een vriendschappelijke interland tegen Italië niet helpen afwenden.

Na zo’n kleine vier minuten al zag Ann Wauters vanavond in Zaragoza haar vele inspanningen beloond - al die maanden van hard labeur na een kijkoperatie in november 2018 kon ze eindelijk omzetten in haar eerste match sinds het WK basketbal. In totaal stond de ancien 18:49 op het parket, waarin ze 10 punten scoorde, 3 rebounds nam en 1 assist gaf. 

Een hele opsteker voor de Belgian Cats, die op 27 juni aan het EK basketbal in Servië beginnen. Toch kon het nationale basketbalteam de partij tegen Italië niet winnend afsluiten: 60-49, nadat ze aan de rust nog met 25-26 voor stonden. Morgen spelen ze in het vierlandentoernooi tegen de verliezer van de wedstrijd Spanje-Rusland, dat overigens de eerste tegenstander van België is in de poulefase in Servië. Tijdens hun stage in Japan gingen de Cats al tweemaal onderuit tegen het gastland.

De Belgian Cats speelden evenwel telkens zonder drie van hun sterkhouders, namelijk Emma Meesseman, Kim Mestdagh en Julie Allemand. Zij kregen gisteren van bondscoach Philip Mestdagh nog rust. Meesseman en Mestdagh arriveerden pas gisteren in Spanje, na een lange vlucht vanuit Washington, terwijl Allemand aansloot na een weekje vakantie nadat ze pas recent haar seizoen succesvol beëindigde met Lyon.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.