Red Panthers spelen in Hockey Pro League gelijk tegen China en pakken bonuspunt

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
De Red Panthers hebben in het Chinese Changzhou 3-3 gelijkgespeeld tegen China in hun achtste wedstrijd in de Hockey Pro League. In de shoot-outs om het bonuspunt trok België met 4-5 aan het langste eind. 

China (FIH 10) kwam in het Wujin Hockey Stadium al snel op voorsprong via Zhang Xiaoxue (2., pc) en Liang Meiyu (3.). De thuisploeg mocht zo met 2-0 gaan rusten. Emma Puvrez (33. pc) scoorde in het begin van het derde kwart de aansluitingstreffer maar Peng Yang (40.) deed de Chinezen weer uitlopen.

In het begin van het vierde en laatste kwart trokken de Panthers de stand opnieuw gelijk na doelpunten van Pauline Leclef (51.) en Michelle Struijk (53.). Beide landen gingen in de slotminuten op zoek naar de winning goal maar die kwam er niet. In de shoot-outs om het bonuspunt haalden de Belgen het met 4-5.

Voor het team van bondscoach Niels Thijssen was het de tweede draw in de Pro League. België won ook al vier keer en ging twee keer onderuit. In het klassement staan de Panthers voorlopig vierde, China is achtste en voorlaatste.

België mag nu drie thuiswedstrijden afwerken in Wilrijk, tegen achtereenvolgens Groot-Brittannië (donderdag 30 mei), Duitsland (zondag 2 juni) en Nederland (zaterdag 8 juni). Daarna wachten verplaatsingen naar Nederland (9 juni) en Duitsland (12 juni) om vervolgens af te sluiten met thuiswedstrijden, opnieuw in Wilrijk, tegen Nieuw-Zeeland (16 juni), Australië (19 juni) en Argentinië (23 juni).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.