Red Panthers hebben ticket voor WK 2018 beet (met hulp uit Azië)

Photo News
De Belgische vrouwenhockeyploeg heeft zich verzekerd van een plaats op het WK in Londen (21 juli - 5 augustus 2018). De Red Panthers moesten daarvoor zelf niet aan de bak, maar kregen vandaag gunstig nieuws uit Azië.

Na hun achtste plaats op de voorbije World League kon het WK 2018 de Belgen zo goed als zeker niet meer ontsnappen. Maar echte zekerheid hadden ze nog niet. Tot vandaag, toen de vier halvefinalisten van het Aziatisch kampioenschap (India, China, Zuid-Korea en Japan) bekend werden. Deze vier landen hebben hun WK-ticket al op zak, waardoor de Panthers als hoogste nog niet geplaatste team de vrijgekomen plaats bemachtigen. De Belgische vrouwen strandden afgelopen zomer op het EK in Nederland op de tweede plaats, achter het gastland. Bij de mannen stelden de Red Lions eerder hun WK-kwalificatie al veilig.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hendrik Hollemaert

    Dikke proficiat en respect.