Red Panther Emma Puvrez: “We zijn er helemaal kapot van”

Voor heel wat Red Panthers was het lastig om hun verhaal te vertellen na de geweldige opdoffer en het missen van een tweede Olympische Spelen op rij. Emma Puvrez vond wel de moed om te reageren. Zij gaf toe dat het vandaag een stuk minder vlot liep in vergelijking met de wedstrijd van gisteren. 

“Neen, het was helemaal niet de opdracht van de coach om achteruit te kruipen en onze voorsprong van twee doelpunten op die manier te verdedigen”, zegt Puvrez. “Het was de bedoeling om te spelen zoals vrijdag en de wedstrijd te winnen. We wisten wel dat de Chinese meisjes meer druk gingen zetten. Ze speelden ook een stuk agressiever. We hadden het moeilijk en vonden niet de juiste oplossingen.”

Toch leken de Panthers zich verdedigend naar Tokio te knokken. Tot die fatale laatste vijf minuten. “Veel kan ik er nog niet over vertellen, het ging allemaal zo snel”, zegt Puvrez. “Na dat eerste doelpunt was er eigenlijk nog niets aan de hand, maar onbewust kan het wel zijn dat er angst en paniek in de ploeg sloop. Dat is menselijk.”

Vervolgens moesten de Panthers met een mokerslag richting shoot-outs. Puvrez: “De ploeg die de reguliere speeltijd het best afsluit, heeft altijd een mentaal voordeel in de shoot-outs. Toch had ik er nog vertrouwen in. De klap is verschrikkelijk als je dan ook nog eens in ‘sudden death’ verliest.”

Puvrez maakte ook de immense ontgoocheling na Brasschaat 2015 mee, maar dit komt voor de speelster van Antwerp nog veel harder aan. “Ja, het gevoel is anders”, zegt ze. “Toen was ik nog maar achttien jaar en stond ik aan de start van mijn hockeycarrière. De laatste vier jaar heb ik toch heel veel opgegeven om die Olympische Spelen van Tokio te halen. Hier ben ik helemaal kapot van. Alle speelsters reageren nu op hun manier. De ontgoocheling is groot, maar ik kan er wel over praten.”

“Wat er net op de meeting werd gezegd ? Dat we een mindere match speelden in vergelijking met vrijdag heeft de coach niet aangehaald. Dat weten we zelf ook wel. Hij zei dat hij trots was met de evolutie die we de laatste jaren maakten. We hebben er ook alles aan gedaan om als team te groeien.”

Voor Puvrez is het nog te vroeg om vandaag reeds over de toekomst van het Belgische vrouwenhockey te spreken. “De klap is groot, alles moet nu even bezinken. Voor heel wat meisjes is het nog niet einde verhaal, voor anderen was Tokio 2020 wellicht het laatste doel. In januari staat de Pro League 2020 reeds voor de deur. Afwachten hoe we dat gaan aanpakken.”

Emma Puvrez, hier op een archiefbeeld.
BELGA Emma Puvrez, hier op een archiefbeeld.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim Cools

    2de wedstrijd was echt niet goed genoeg.

  • Paul-Andre-Maurice Dirac

    Voorlopig nog te weinig talent en wilskracht in deze ploeg, behalve dan Ballenghien en D'Hooghe. Fysiek nog veel te ver weg van de top teams, en veel te wisselvallig in hun spel. Train ook eens een beetje op die shootouts, dat was niet om aan te zien. 1 op 6...

  • jean petermans

    Hetzelfde patroon als op het afgelopen EK in Antwerpen, schrik om te verliezen en/of denken dat het al binnen is en zo de focus volledig kwijtraken, een goede sportpsycholoog zou meer dan aangewezen zijn.