Red Lions verslaan met oog op WK hockey Ierland in oefenduel

BELGAONTHESPOT
Ruim twee weken voor het WK hockey (28/11-16/12) hebben de Red Lions (FIH 3) Ierland (FIH 10) met 4-1 (rust: 2-0) geklopt in de eerste van drie oefenduels voor het vertrek naar India. Felix Denayer (2), Alexander Hendrickx en kersvers Gouden Stick Florent Van Aubel zorgden voor de Belgische treffers op het terrein van Royal Evere White Star.

De Red Lions kwamen al na tien minuten op voorsprong na een goed geplaatste bal van Denayer. Op het einde van de eerste periode kregen de troepen van Shane McLeod nog drie strafcorners, maar daar vloeiden geen goals uit voort. Net voor de rust wist opnieuw Denayer de Ierse doelman te verrassen met een afgeweken streep in het dak van het doel.

Na de pauze kwam Ierland, er eveneens bij op het WK, dreigender voor de dag. Mathew Bell verschalkte Vincent Vanasch in de 33ste minuut: 2-1. Op het einde van de derde periode resulteerde de vijfde Belgische strafcorner in een nieuwe treffer, op naam van Hendrickx. Van Aubel (50.) zette in het slot de eindstand op het scorebord.

België speelt nog twee voorbereidingswedstrijden in aanloop naar het WK, morgen tegen Nederland (FIH 4) en woensdag tegen Frankrijk (FIH 20). België komt op het WK samen met gastland India (FIH 5), Zuid-Afrika (FIH 15) en Canada (FIH 11) uit in groep C.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels