Red Lions opnieuw aan de leiding in Hockey Pro League, Red Panthers gaan onderuit tegen Groot-Brittannië

BELGA
De Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) hebben in hun zevende wedstrijd van de Pro league met 2-0 verloren van Groot-Brittannië. De ruststand was 0-0 in het Lee Valley Hockey & Tennis Center in Londen. 

De regerende olympische kampioen en nummer twee van de wereld, momenteel zesde in de Pro League-stand, opende de score via Grace Baldson (43.) op strafcorner. Lily Owsley (53.) zette de eindstand op het scorebord.
Na deze nederlaag zakt België naar de vierde plaats in de stand, die nog steeds gedomineerd wordt door Nederland.

Later op de dag (16u) is het de beurt aan de Belgische hockeymannen. Op de zesde speeldag staan ze op dezelfde locatie tegenover de Britten. 

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.

Red Lions winnen met 0-4 van Britten en staan opnieuw aan de leiding

De Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben hun zesde match in de Pro League met 0-4 gewonnen van Groot-Brittannië (FIH 7). Bij de rust leidde de regerende wereldkampioen met 0-1 in het Lee Valley Hockey and Tennis Center in Londen. De troepen van Shane McLeod blijven zo ongeslagen en komen opnieuw aan de leiding in de competitie met de beste acht landen van de wereld.

Florent Van Aubel (13.), John-John Dohmen (39. pc en 57.) en Thomas Briels (43.) troffen raak voor België.

Met 15 op 18 staat België duidelijk aan de leiding in de stand van de eerste editie van de Pro League, die eind juni wordt afgesloten met een Final Four in Amsterdam. Na de Red Lions volgen Australië, Groot-Brittannië en Nederland.

De Belgen treden op 30 mei (13u30) op het Wilrijkse Plein in Antwerpen opnieuw aan tegen de Britten. Daar ontmoeten ze ook nog Duitsland (FIH 5/2 juni) en Nederland (FIH 3/8 juni).
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christiane Neel

    De beloften hebben 2maal hun match gewonnen mag ook gezegd worden