Red Lion Loic Van Doren wil groeien in de schaduw van Vincent Vanasch: “Het beste moet nog komen”

Loic Van Doren.
BELGAONTHESPOT Loic Van Doren.
Loic Van Doren, de doublure van Vincent Vanasch, volgt de wedstrijden van de Red Lions tijdens het WK hockey in India vanop de tribunes. De 21-jarige Antwerpse doelman neemt vrede met zijn lot.

"Ik ben nog heel jong en het beste moet nog komen. Ik maak nog niet lang deel uit van de groep en stel vast dat ik nog enkele hordes moet nemen. Ik zit nog altijd in een ontwikkelingsfase en de groep helpt me daarin. Wat voor mij telt, is hard trainen en altijd paraat staan 'voor het geval dat', vooral morgen tegen India", aldus Van Doren, die vlak voor het EK 2017 in Amsterdam Jérémy Gucassoff opvolgde als tweede doelman.

Er werd hem geen enkele specifieke taak opgelegd tijdens de wedstrijden, waardoor hij één van de scherpste observatoren is van zijn ploeggenoten op het toernooi. "We mogen tevreden zijn over onze start op het toernooi. We hebben echter nog veel progressiemarge. Sommige spelers waren niet tevreden over het resultaat tegen Canada en het is waar dat, als we kijken naar de beelden, we meer intensiteit in ons spel hadden kunnen leggen. Maar het belangrijkste in dit soort toernooien is om te groeien. Anders is een eindoverwinning niet mogelijk. Ik wens dat we morgen een grote stap voorwaarts kunnen zetten tegen India, en ik denk dat dat mogelijk is", dixit de jongere broer van Arthur, de beste speler ter wereld van 2017.

Loic Van Doren, Belgisch kampioen met KHC Dragons vorig seizoen, volgde tijdens de zomer het voorbeeld van zijn ploeggenoot Sébastien Dockier en trok naar het Nederlandse Den Bosch. "Dat was een goede beslissing. Ik ben nu nog meer bezig met hockey. We trainen ook meer. Sinds augustus train ik zes dagen op zeven, en ik merk dat dat mijn niveau omhooggestuwd heeft, zowel op fysiek als op technisch en mentaal vlak.”

BELGAONTHESPOT

Nederland veegt vloer aan met Maleisië, Duitsland met veel moeite voorbij Pakistan

Regerend Europees kampioen Nederland kende een blitzstart op het WK hockey. De Nederlanders hebben op de eerste speeldag in groep D Maleisië verslagen met 7-0, terwijl Duitsland diep moest gaan tegen Pakistan en uiteindelijk een 1-0-zege wegkaapte.

Oranje, de vierde van de wereld, domineerde de partij. Jeroen Hertzberger, verkozen tot man van de match, lag aan de basis van de ruime overwinning met een hattrick. Mirco Pruijser, Mink van der Weerden, Robert Kemperman en Thierry Brinkman dikten aan tot 7-0. De mannen van coach Max Caldas bevestigen met deze glansrijke zege hun status als favoriet; een status die ze delen met Australië, België, India en Argentinië.

Duitsland (FIH 6) kende meer moeite met Pakistan (FIH 13). De Duitsers kwamen traag uit de startblokken en wachtten tot minuut 36 om de score te openen via Marco Miltkau. Het scoreverloop evolueerde daarna niet meer.

De winnaars van vandaag nemen het woensdagmiddag tegen elkaar op. Vervolgens treffen Maleisië en Pakistan elkaar. Als België eerste eindigt in zijn groep, zal het in de kwartfinale de winnaar van de barragematch tussen hoogstwaarschijnlijk India en de tweede in groep D treffen. Als de Belgen morgen verliezen van India zullen de Red Lions moeten worden opgevist via de barrages tegen de derde in poule D.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.