Red Dragons zetten Portugal vlot opzij met droge 3-0

BELGA
De Belgische nationale mannenvolleyploeg heeft zaterdag in de Country Hall in Luik zijn zevende wedstrijd in poule E van groep 2 in de World League gewonnen van Portugal. De Red Dragons, die hun eerste van vier opeenvolgende wedstrijden tegen de Portugezen afwerkten, haalden het met 3-0 (25-16, 25-21 en 25-23).

De Belgen staan intussen met 17 punten uit zeven wedstrijden aan de leiding in de groep, voor Nederland (10 punten), Finland (8) en Portugal (1). Nederland en Portugal hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Zondag ontmoeten België en Portugal elkaar opnieuw in Luik, twee weken later staat een dubbele confrontatie in het Portugese Pavoa de Varzim op het programma.

De winnaar in de poule speelt tegen gastland Bulgarije en de winnaars van poule C en poule D een eindronde voor een plaats in de hoogste divisie.

België - Portugal 3-0

(25-16, 25-21, 25-23)

Nederland - Finland 3-0

(25-20, 25-14, 25-18)

Stand: Ptn W G V sv st sv/st

1. België 17 7 6 1 20 9 2,222

2. Nederland 10 5 4 1 12 8 1,500

3. Finland 8 7 2 5 12 16 0,750

4. Portugal 1 5 0 5 4 15 0,267

Tevreden met resultaat, niet met spel

"Aangezien Portugal met een onuitgegeven ploeg begon, was ik vooral aangenaam verrast dat we zo goed startten. Het spijtige was dat we vanaf set twee iets te veel foutjes maakten", reageerde coach Dominique Baeyens. "Maar goed, we hebben de drie punten en verspilden niet te veel energie. Dat is het belangrijkste. Uiteindelijk moeten we tegen Portugal thuis twee keer winnen, dat is het voornaamste."

"We hebben ons net op tijd herpakt", wist topscorer Seppe Baetens. "We hebben getoond dat we die eerste plaats willen, maar daarvoor moeten we tegen elke ploeg fris en geconcentreerd spelen. Dan is het tof om in een team te staan met zo veel energie en enthousiasme. In set drie toonde Portugal dat het zeker niet te onderschatten valt. Bij ons ebde de concentratie wat weg en raakten we wat uit de flow. We onthouden zeker dat we er zondag terug vanaf het eerste punt moeten staan."

"De cijfers zijn goed, het volley niet", klonk het bij opposite Gert Van Walle. "De Portugezen kwamen in de derde set nog in de match en het werd even spannend. Gelukkig konden we het nog net op tijd afmaken. De uitslag is goed en het mag zondag ook 3-0 worden, maar dan met een beter soort volley."

Matthias Valkiers deed het uitstekend als spelverdeler. Dan toch de opvolger van Frank Depestele? "Dat hoor ik niet graag zeggen. We doen allemaal ons best, het is hier een toffe groep en over de resultaten mogen we niet klagen als je een 6 op 7 haalt. Toch was het zeker niet onze beste match. Het ging iets te veel met 'ups' en 'downs'. We moeten zeker beter kunnen. En dat we deze Portugezen niet mogen onderschatten, is ons de hele week ingepeperd."