Red Dragons starten met nederlaag tegen Verenigde Staten aan Olympisch kwalificatietoernooi

RV
De Belgische volleybalmannen (FIVB-12) zijn met een 3-1-nederlaag tegen de Verenigde Staten (FIVB-2) begonnen aan hun olympisch kwalificatiertoernooi in Rotterdam. De setstanden waren 25-20, 25-19, 17-25 en 25-18.

Brecht Van Kerckhove startte met Tomas Rousseaux, Sam Deroo, Bram Van Den Dries, Pieter Verhees, Simon Van De Voorde, Stijn D'hulst en libero's Lowie Stuer en Tim Verstraete en liet Hendrik Tuerlinckx, Igor Oskar Grobelny, Mathias Valkiers en Seppe Baetens invallen. Aaron Russell was met 19 punten de topscorer van de partij, Rousseaux was met 12 punten de productiefste Belg. 

In de andere wedstrijd van de groep won Nederland (FIVB-15) nipt met 3-2 (23-25, 25-27, 26-24, 25-20, 15-12) van Zuid-Korea (FIVB-24). Zaterdag spelen de Belgen tegen Nederland, zondag geven ze Zuid-Korea partij. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor Tokio 2020.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    De VS is wereldtop, jean petermans. Wij zijn in het volleybal daar 80% van. Wat voor zo een klein landje al een behoorlijke prestatie is in een sport die hier na een aantal andere sporten komt.

  • Berry Colijn

    Ach troost je gedachte België, Nederland heeft een paar goede spelers die geblesseerd zijn en Nederland heeft momenteel niet de vorm die ze tijdens het WK hadden, toen ze onder andere Brazilië en Frankrijk versloegen. Dus eitje!!

  • jean petermans

    Veel te laat wakker geschoten, de dan waarschijnlijk weer zeggen " er had meer in gezeten" zoals altijd.