Red Dragons met voorselectie van 21 voor oefenduels tegen Duitsland

Baeyens met Matthias Valkiers.
BELGA Baeyens met Matthias Valkiers.
Bondscoach Dominique Baeyens maakte een voorselectie van 21 spelers bekend voor de World League Volleybal voor mannenteams. Na drie oefenwedstrijden tegen het Duitsland van Vital Heynen, op 16, 17 en 18 mei in Kortrijk, zal Baeyens een kleinere selectie vormen.

In de World League neemt België, 37ste op de wereldranglijst, het in groep C van de tweede divisie van 23 mei tot 5 juli op tegen Canada (11de), Australië (14de) en Finland (30ste). Elk land wordt vier keer partij gegeven, twee keer thuis en twee keer op verplaatsing. De drie groepswinnaars spelen de Final 4 met gastland Australië. Als Australië groepswinnaar is, gaat ook de beste tweede door. De winnaar van de Final 4 van tweede divisie plaatst zich voor de Final 6 van de World League.

Groepswinnaar
"We staan voor een belangrijke en lange zomerperiode, waarin we zoveel mogelijk frisse spelers willen inzetten", verklaarde Baeyens. "We zijn pas maandag met de eerste groepstrainingen begonnen en donderdag pas sluiten de spelers aan die de finales van de play-offs speelden. Ik denk dat we de ambitie mogen koesteren om groepswinnaar te worden in een redelijk evenwichtige reeks. Canada, Australië en Finland staan wel allemaal hoger op de wereldranglijst dan wij, maar het zijn toch landen tegen wie we niet helemaal kansloos zijn. Ik reken wel op de steun van de supporters in Kortrijk, Luik en Antwerpen om onze ploeg een extra-stimulans te geven."

De voorselectie van de Red Dragons:

Seppe Baetens (Antwerpen), Martijn Colson (Antwerpen), Pieter Coolman (Roeselare), Jolan Cox (Menen), Frank Depestele (Beauvais/Fra), Sander Depovere (Antwerpen), Sam Deroo (Modena/Ita), Kevin Klinkenberg (Tours/Fra), Yves Kruyner (Puurs), Francois Leclat (Maaseik), Hendrik Tuerlinckx (Roeselare), Matthias Valkiers (Maaseik), Arno Van De Velde (Roeselare), Gert Van Walle (Citta di Castello/Ita), Bram Van Den Dries (Beauvais/Fra), Simon Vandevoorde (Jestrzewski/Pol), Matthijs Verhanneman (Roeselare), Pieter Verhees (Latina/Ita)

Libero's: Stijn Dejonckheere (Roeselare), Bert Derkoningen (Maaseik), Lowie Stuer (Roeselare)