Red Dragon Van de Voorde trekt naar Italiaanse kampioen Trentino

PHOTO_NEWS
De Belgische volleybalinternational Simon Van de Voorde heeft een tweejarig contract ondertekend bij Trentino. Dat maakte de Italiaanse landskampioen vandaag bekend op zijn website.

De 25-jarige Van de Voorde verkaste in 2013 van Maaseik naar het Poolse Jastrzebski en kwam vorig seizoen uit voor het Italiaanse Top Volley Latina, waar hij de halve finales van de play-offs mee bereikte.

Veel interesse
"Ik ben héél blij", reageerde Van de Voorde bij Sporza. "Er was interesse van verschillende ploegen maar na mijn blessure is dat wat stilgevallen. Trentino kwam op de proppen en het is allemaal heel snel gegaan. Ik heb zelfs geen testen moeten afleggen".

Niet getwijfeld
De Red Dragon, vorig seizoen uitgeroepen tot beste middenman in Italië, sukkelt momenteel met een enkelblessure, waardoor hij de wedstrijden van de World League moet missen. "Nu ik een ploeg heb voor volgend seizoen kan ik zorgeloos verder werken aan mijn revalidatie met het oog op het EK", klonk het. "Als met Trentino de beste ploeg van Italië komt aankloppen, dan moet je niet twijfelen. Zowel sportief als financiëel zet ik een stap vooruit", aldus Van de Voorde, die volgend seizoen Champions League speelt met zijn nieuwe club. "Hopelijk tegen een Belgische club, dat zou leuk zijn." Trentino won de Champions League al driemaal (2009, 2010 en 2011).

BELGA
PHOTO_NEWS