Recordpoging kustlijn afzwemmen strandt in Heist

De recordpoging van Francis Reubens om de Belgische kustlijn af te zwemmen is gestrand in Heist. Dat meldt Ann Geeraert, begeleister en woordvoerster van de Knokke-Heistenaar. De organisatie spreekt van een geslaagd initiatief.

Marathonzwemmer Reubens startte gisteravond omstreeks middernacht een poging om de volledige Belgische kustlijn af te zwemmen ten voordele van het Afrikaanse natuurpark Virunga.

In de havenvaargeulen moest hij sowieso voet aan wal zetten, maar Reubens zwom toch ruim zeven uur. De tegenwind strooide roet in het eten. Reubens zette voet aan wal in de geul van de Oostendse haven om na enkele uren rust terug te starten. Volgens zijn begeleiders zou Reubens de hele nacht overgegeven hebben en misselijk terug het water in gekropen zijn.

Na de geul van Zeebrugge, en door de forse tegenstroom en -wind, moest Reubens zijn strijd staken, maar sowieso zou de man een record hebben neergezet. Een deurwaarder moet alles nog vaststellen.

Reubens zamelde met zijn poging geld in voor het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo. Dat hij niet geslaagd is in zijn opzet zou weinig veranderen aan de inkomsten, maar ook dat moet nog berekend worden. Sowieso spreekt de organisatie van een meer dan geslaagd project en een exceptionele prestatie.