Profbokser lapt boksverbod aan zijn laars en sterft bij volgende kamp

Hugo Santillan ligt geveld, de Argentijn zal het niet overleven.
AP Hugo Santillan ligt geveld, de Argentijn zal het niet overleven.
Amper enkele dagen na de Rus Maxim Dadashev is er opnieuw een profbokser na een kamp aan zijn verwondingen overleden, zo maakte de boksfederatie WBC bekend.

De 23-jarige Argentijn Hugo Santillan werd zaterdag na zijn kamp bij de lichtgewichten tegen de Uruguayaan Eduardo Abreu met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Daar onderging Santillan een operatie, maar hij kwam niet meer bij bewustzijn. Gisteren is hij overleden.

Santillan mocht uit voorzorg eigenlijk niet meer boksen tot 30 juli. Die maatregel had hij opgelegd gekregen van de Duitse boksfederatie, om te herstellen van de opgelopen verwondingen tijdens een kamp vorige maand in Hamburg. Ondanks het verbod stapte Santillan toch in de ring, met de fatale afloop als gevolg.

AP

Vorige dinsdag verloor Maxim Dadashev al het leven na een bokswedstrijd. De Rus overleed aan de gevolgen van een hersenletsel dat hij overhield aan een kamp afgelopen vrijdag. Het gevecht tussen Dadashev en de Puerto Ricaan Subriel Matias in Oxon Hill (Maryland) werd gestaakt door Dadashevs coach in de elfde ronde. Het Russische superlichtgewicht (-63,5 kilogram), alias ‘Mad Max’, werd na een reeks mokerslagen afgevoerd.
De Rus werd al in de ring onderzocht door een arts. Hij zakte later op weg naar de kleedkamer in elkaar. Een hersenbloeding veroorzaakte veel druk op zijn hersenen, waardoor Dadashev meteen onder het mes moest. Hij werd ook even in een kunstmatig coma gebracht, maar niets mocht nog baten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • niki peeters

    Hier zijn de commentaren weer van bloemschikkers en ping pongers zoals michel die zelf nooit geen dag gevechtsport gedaan hebben. Ze vergeten wel dat deze (inderdaad) sport al heel veel jongeren en andere mensen uit de problemen hebben gehaald en mensen zelfdiscipline bijbrengen. Er sterven meer mensen tijdens het fietsen en andere sporten als tijdens gevechtsporten.

  • Van Eersel Guy

    De rekening is er dus direct gekomen

  • Michel Van der Hoydowch

    Wie heeft ooit de naam SPORT gegeven aan deze ongezonde,agressieve en gevaarlijke bezigheid.