Prijzengeld naar omlaag: dartssensatie Fallon Sherrock geeft forfait voor WK bij andere bond

Photo News

Dartssensatie Fallon Sherrock neemt in januari niet deel aan het WK voor vrouwen van de wereldbond BDO, de tegenhanger van dartsbond PDC. Het management van Sherrock voert meerdere redenen aan voor de afmelding, waaronder "onverwachte veranderingen" in het toernooi. Wellicht wordt daarmee de halvering van het prijzengeld bedoeld.

Sherrock schreef vorige week op het WK PDC geschiedenis door als eerste vrouw van een man te winnen. De 25-jarige Britse reikte tot de derde ronde op het toernooi in het Londense Alexandra Palace. Die prestatie leverde haar onder meer een uitnodiging op voor de World Series of Darts.

BDO-voorzitter Des Jacklin stuurde de darters deze week een brief met daarin de mededeling dat de ticketverkoop voor het WK, dat van 4 tot 12 januari doorgaat in de O2 in Londen, zwaar tegenvalt en de organisatie geen nieuwe sponsors wist te vinden. Voor de vrouwen betekent dit dat de wereldkampioene niet 20.000, maar nog slechts 8.000 pond (9.400 euro) wint. Sherrock kon het WK voor vrouwen nog nooit winnen. Ze speelde in 2015 wel de finale. Die verloor ze van landgenote Lisa Ashton.

Photo News
Photo News



5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter vermaelen

  Prijzengeld wordt nochtans aanzien als inkomen hoor. Er is wel een vrijstelling maar als je voldoende verdient aan darts (en ja ook aan bingo) dan moet je dat effectief aangeven op je belastingsbrief anders ben je strafbaar. Zo niet, dan zou je als goede darter miljoenen aan prijzengeld verdienen en ga je jezelf doodleuk ook nog eens inschrijven als werkloze en een werklozenuitkering verkrijgen. I dont think so ;)

 • Toon Schouteden

  Darten is een caféspelletje... dat doe je in je vrije tijd, dus normaal heb je een gewone betaalde job als iedereen. Prijzengeld is dus géén loon maar een beloning voor de beteren net als bij bingo op zaterdagavond.

 • peter vermaelen

  De BDO heeft financiele problemen en ook bij de mannen loopt het niet zo goed. Ik hoop van niet, maar de kans bestaat dat de BDO bankroet gaat volgend seizoen.

 • DIRK RASSCHAERT

  Wat zouden de mannen doen denk je ?

 • Jeroen Cloet

  En terecht. Ik ga ook niet werken als de baas mijn loon halveert.