Polsstokspringer Ben Broeders scherpt in Duitsland persoonlijk record aan

Ben Broeders, hier op een archiefbeeld.
BELGA Ben Broeders, hier op een archiefbeeld.
Ben Broeders is op de internationale atletiekmeeting in het Duitse Dessau tweede geworden in het polsstokspringen. De Leuvenaar wipte over 5m63, een verbetering van zijn persoonlijk record met één centimeter. Voor het WK atletiek in Doha is 5m71 nodig. 

Bij aanvang van het seizoen stond het persoonlijk record van Broeders op 5m61, maar in Oordegem deed hij er enkele weken geleden al een centimetertje bij. Dat herhaalde hij in Dessau nog eens. De 23-jarige polsstokspringer heeft zijn beste vorm teruggevonden na een vierde plaats op het EK in Amsterdam in 2016 en een Europese titel bij de beloften in 2017. De winst ging in Dessau naar de Amerikaan Cole Walsh, die over 5m73 sprong. 

Op de 1.500 meter bij de vrouwen kraakte Elise Vanderelst in de laatste ronde en kwam met een zesde plaats in 4:20.97 niet in de buurt van de WK-limiet, die op 4:06.50 staat. Het persoonlijk record van Vanderelst bedraagt 4:05.75. In het speerwerpen werd Timothy Herman derde met 78m06, terwijl de WK-limiet 83m00 bedraagt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.