Plasschaert schuift op naar knappe tweede plaats op WK zeilen

Emma Plasschaert.
RV Emma Plasschaert.
Emma Plasschaert is gisteren na de zesde dag op het WK zeilen in het Deense Aarhus opgeklommen naar de tweede plaats in de tussenstand. De West-Vlaamse werd zevende in de achtste regatta, de enige race van de dag. Vandaag staan er, mede door het slechte weer van de voorbije dagen, nog twee regatta's op het menu.

De 24-jarige Plasschaert moet enkel de Amerikaanse Paige Railey voorlaten in de tussenstand. Zij doet slechts één puntje beter dan onze landgenote. Maité Carlier boekte achteraan in het veld lichte vooruitgang. Ze steeg van 51 naar 43.

Oorspronkelijk zou er vandaag niet gezeild worden, maar door het slechte weer kon er gisteren en eergisteren maar één regatta worden afgewerkt, in plaats van de vooropgestelde twee. Als het weer het toelaat, worden die regatta's vandaag ingehaald. Morgen volgt dan sowieso de medal race.

Ook in de Laser-klasse boekten de Belgen lichte winst. Wannes Van Laer schoof één plekje op naar plaats 27, William de Smet klom drie plaatsen tot de 41e stek.
Het olympische duo Tom Pelsmaekers en Yannick Lefèbvre steeg in de 49er-klasse drie plaatsen, van 54 naar 51. In de Nacra 17-categorie tot slot is het duo Isaura Maenhaut-Morgan Wirtz 47e, Jan Heuninck en Anouk Geurts zijn 64e.

Het WK is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.