Pieters en Detry openen sterk in Turkish Open golf

Thomas Pieters.
AFP Thomas Pieters.
Met een derde plaats voor Thomas Pieters en een zesde plaats voor Thomas Detry hebben onze landgenoten een fraaie start genomen op het Turkish Open golftoernooi (European Tour/7 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de Montgomerie Maxx Royal golfbaan in het Turkse Serik-Antalya.

Pieters liep een foutloze eerste ronde van 66 slagen en dit na onder meer een eagle op de eerste hole waarna hij nog vier birdies wegputte. De Antwerpenaar, die in augustus voor de tweede keer in zijn loopbaan de Czech Masters won, telt een slag meer dan de Engelsman Tom Lewis en de Oostenrijker Matthias Schwab die de leiding delen. 

Ook Thomas Detry deed het meer dan behoorlijk. De Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, moest meteen een bogey incasseren. Detry, die vorig jaar derde werd, trok de scheve situatie recht met vijf birdies op de volgende acht holes. Op hole drie liep het fout met een dubbele bogey als gevolg. Maar met een eagle op de vierde en een birdie op de zevende hole kwam hij rond in 67 slagen, goed voor een zesde plaats, die hij deelt met onder meer de tweevoudige en regerende kampioen, de Engelsman Justin Rose. 

Nicolas Colsaerts, de kersverse Open de France kampioen, had voor zijn eerste ronde 71 slagen nodig en dit na een bogey en twee birdies waarmee hij dag 1 afsloot op een gedeelde 37ste stek.

Stand na eerste ronde
1. Tom Lewis (Eng) 65 -7
2. Matthias Schwab (Oos) 65
3. Thomas Pieters (Bel) 66
. Alexander Noren (Zwe) 66
. David Lipsky (VSt) 66
6. Thomas Detry (Bel) 67
. Benjamin Hebert (Fra) 67
. Scott Jamieson (Sch) 67
. Joost Luiten (Ned) 67
. Danny Willett (Eng) 67
. Justin Rose (Eng) 67
37. Nicolas Colsaerts (Bel) 71
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Dufour

    Prachtig toch, 2 Belgen voorlopig in top 10. Deze sport heeft wereldwijd veel meer aandacht dan de koers of tennis of noem maar op!