Pieter Timmers in ziekenhuis opgenomen voor gedeeltelijke klaplong: “Hij is gelukkig heel oké”

Pieter Timmers in het ziekenhuis met zijn dochtertje.
InstaStories: Elle De Leeuw Pieter Timmers in het ziekenhuis met zijn dochtertje.
Pieter Timmers heeft een nieuwe (gedeeltelijke) klaplong gehad, meldt zijn vrouw Elle De Leeuw aan onze redactie. De 30-jarige zwemmer werd zondag opgenomen in het ziekenhuis. Bijkomende onderzoeken moeten voor extra nieuws zorgen.

“Pieter had sinds enkele dagen last van z’n long”, doet De Leeuw haar verhaal in een eerste reactie. “Hij was kortademig, had steken en voelde druk op zijn borst- en nekstreek." Signalen die voor Timmers en zijn entourage voldoende waren om gisteren een check-up te doen. Daarbij bleek dat een stukje van Timmers’ long was losgekomen van z'n ribbenkast. Dat kon omdat de longen van Timmers in 2013 chirurgisch aan zijn ribbenkast werden gekleefd. Zo zouden de complicaties en de kans op een herval na een klaplong naar de toekomst toe vermeden worden. “Een stukje bovenaan zijn longen is losgekomen. Hij heeft voor alle duidelijkheid geen volledige klaplong gehad”, aldus De Leeuw. 

De zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio kreeg in oktober 2013 een eerste keer een klaplong te verwerken. Enkele maanden nadien volgde een tweede geval. Halverwege dit jaar zag hij het EK zwemmen in Glasgow in het water vallen door een hersenvliesontsteking. “Pieter is gelukkig héél oké. In het ziekenhuis hebben ze vandaag enkele foto’s genomen en zuurstof bijgegeven. Maandag weten we meer. Maar vermoedelijk zal het niet lang duren vooraleer hij het ziekenhuis mag verlaten.”

Photo News
Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eddy merckx

    Spoedig herstel. Mijn dochter heeft dit 8X gehad, 2X rechts, 6x links.

  • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

    Dat is toch wel pech hebben zo kort op elkaar . Veel sterkte Pieter

  • Philomena Vanderweyen

    Spoedig herstel Pieter.