Philip Mestdagh coacht volgend seizoen naast de Belgian Cats ook Namen

Philip Mestdagh aan de slag als coach van Castors Braine
BELGA Philip Mestdagh aan de slag als coach van Castors Braine
Philip Mestdagh wordt volgend seizoen de nieuwe coach van basketbalclub Namen. De 54-jarige Mestdagh tekende een contract voor minstens één seizoen en blijft ook aan als hoofdcoach van de Belgian Cats, de nationale vrouwenploeg.

Namen, de nummer vijf in de stand in de hoogste afdeling, besliste eerder dit jaar dat het aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van trainer Vincent Bouffioux. Mestdagh moet in Namen een ambitieus team op de been brengen dat mee kan strijden met de top van Belgische top.

Mestdagh was sinds december 2015 aan de slag bij Castors Braine en behaalde er vorig seizoen de landstitel. De dubbel pakken lukte niet, Castors werd in de bekerfinale verrassend verslagen door Namen. Eind 2016 werd hij bij Castors ontslagen na tegenvallende resultaten in Europa.

Met de Belgian Cats wist hij zich, voor het eerst in tien jaar, te plaatsen voor een EK. Dat wordt in juni in Tsjechië gehouden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.