Peter Prevc wint in Garmisch-Partenkirchen

EPA
Skispringer Peter Prevc heeft in Garmisch-Partenkirchen de tweede manche van het Vierschansentoernooi gewonnen. De Sloveen was de beste in de eerste omloop en behield zijn voorsprong bij zijn tweede vlucht.

De Duitsers hadden hun hoop gevestigd op Severin Freund, die eerder deze week in Oberstdorf won en dus de leiding had in de tournee. In een direct duel in de eerste sprong bleef hij vlakbij Prevc, maar de tweede sprong van de Duitse troef was met 132,5 meter wat minder. Hij eindigde daardoor als derde in de wedstrijd in het Duitse wintersportdorp.

Prevc sprong naar 136 meter en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. De leider in de wereldbeker heeft nu een voorsprong van bijna negen punten op Freund in de strijd om de winst in de tournee. De Noor Kenneth Gangnes legde beslag op het zilver in Garmisch, vooral dankzij een tweede sprong van 134 meter.

Komende zondag wordt de derde wedstrijd in het vierluik gesprongen in het Oostenrijkse Innsbruck.

reuters
epa
epaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.