Peter Michael en Bart Swings wisselen elkaar af in Mechelen

Bart Swings (archieffoto)
BELGA Bart Swings (archieffoto)
Geheel volgens de verwachtingen heeft de Nieuw-Zeelander Peter Michael vandaag het hoofdnummer van de Europa Cup skeeleren in Mechelen gewonnen. Michael zegevierde in een punten-afvallingskoers over 10.000 meter. De voor eigen publiek skatende Bart Swings eindigde als tweede.

Een etmaal eerder had het tweetal elkaar tijdens de puntenkoers over de halve afstand de bal toegespeeld: Swings een, Michael twee. Swings en Michael waren vandaag opnieuw veel te sterk voor hun tegenstanders. En bovendien is hun team, Powerslide, veruit superieur aan de andere ploegen. Alleen de oudere broer Maarten Swings, opnieuw een ploeggenoot, kon het tweetal volgen. Het trio eindigde de race met een ronde voorsprong. Michael en Swings zijn erg tevreden over de samenwerking en willen die graag op het ijs voortzetten. Swings' formatie Stressless zoekt uitbreiding, maar Michael heeft al getekend voor een Nederlands marathonteam. Beiden denken dat daar wel een mouw aan te passen is.

"Momenteel is hij mijn ideale sparringpartner", zei Swings zondag. "Ik denk dat hij ook een heel goede schaatser wordt." Volgende week is het tweetal, met Maarten Swings en de Nederlandse Manon Kamminga, te gast in Colombia, waar in Cali enige wedstrijden op de agenda staan. In het skateland bij uitstek is Swings een graag geziene gast.

De punten-afvallingskoers bij de vrouwen ging naar de Deense Elena Rigas. Op de 300 meter tijdrit in Mechelen was Simon Albrecht in de finale, met ochtendzon en weinig wind, een fractie langzamer dan vrijdag in de kwalificaties: 23.761 tegen 23.749. De Duitser, die al herhaaldelijk sneller reed dan het wereldrecord, is een klasse apart. Mathias Vosté was als vijfde de beste Belg. De finale van de ritten tegen het uurwerk konden wegens regen niet op de eerste dag worden afgewerkt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels