Peter Genyn stelt wereldrecord op 100m rolstoelsprint scherper

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Peter Genyn heeft het wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint verbroken. De 41-jarige paralympiër klokte tijdens de Julien Saelens-meeting in Brugge 20.41. Genyn deed daarmee beter dan Toni Piispanen. De Fin sprintte in juni 2015 naar 20.47 in het Zwitserse Arbon.

"Met oog op de Spelen in Tokio ben ik enorm blij met deze tijd om u tegen te zeggen", reageerde Genyn. "Toni zal ook niet stilgezeten hebben, maar dit is toch een bevestiging dat we op de goede weg zijn. De techniek werd bijgeschaafd en mijn topsnelheid is beter dan ooit."

Deze zomer neemt Genyn op het EK Para-atletiek in Berlijn deel aan de 100 en 200 meter. De Kalmthoutenaar is de regende Paralympische, wereld- en Europese kampioen op de 100 en 400 meter. 

BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • victor vandesande

    Hoed af voor deze atleet

  • Alfons Verbist

    Gewoonweg een schitterende atleet die veel bewondering afdwingt. En terecht !!! Ter info: hij is niet de "regende" maar "regerende" Paralympische, wereld - en Europese kampioen.

  • An De Potter

    Proficiat!! Meer dan verdiend!!!