Pech voor Red Lions: John-John Dohmen verlaat WK hockey door bronchitis

Photo News
John-John Dohmen trekt zich terug uit de Belgische ploeg voor het WK hockey in India. Dohmen moet forfait geven wegens bronchitis. “Het is met veel spijt dat wij het forfait van John-John Dohmen moeten aankondigen voor de rest van het WK 2018", meldt de Belgische hockeybond in een communiqué.

Dohmen was licht ziek tijdens de voorbereiding van het toernooi, maar speelde toch met de Red Lions de eerste match tegen Canada. Recente medische testen wezen uit dat de gezondheid van de speler er op achteruit ging. De ploeg, die voortdurend in overleg is met Belgische specialisten voor de luchtwegen en Dohmen zelf, besliste daarop om de speler te repatriëren om hem bijkomende tests te laten ondergaan. Dohmen wordt in de selectie vervangen door Augustin Meurmans, die vanochtend is aangekomen in Bhubaneswar. 

“Met dit soort ziekte mogen we geen enkel risico nemen”, legt physical coach Mick Beunen uit. “De vermoeidheid van de reis en de vervuilde lucht hier maakten het nog erger. Hij is niet in staat om zijn normale niveau te halen. Het is echt jammer voor hem en de ploeg. Hij was helemaal gefocust op het toernooi. Na de Spelen van Rio had hij een sabbatjaar genomen om zich te concentreren op zijn studies en dit WK was het grote doel bij zijn terugkeer. Hij wilde echt die eerste grote titel pakken met de Lions. Voor de ploeg is het ook een groot verlies omdat uit al zijn fysieke testen bleek dat hij net voor de bronchitis top was. Misschien zelfs nog beter dan vroeger.”

Dohmen werd in 2016 verkozen tot ‘beste mannelijke speler van het jaar’ en wordt in India beschouwd als een superster. Morgen treden de Red Lions aan in hun laatste pouleduel tegen Zuid-Afrika.

China en Engeland spelen barrages na laatste groepswedstrijden in poule B

Australië bleef ook vandaag ongeslagen in de groepsfase op het WK hockey in het Indische Bhubaneswar. De tweevoudig titelhouder, die al zeker was van kwalificatie voor de kwartfinales, vernederde China met 11-0. De Chinezen bereiken desalniettemin als derde de barrages, samen met Engeland, dat met 4-2 won van Ierland. De Ieren zijn uitgeschakeld.

China (FIH 17) had de voorbije week verrast met twee draws, tegen respectievelijk Ierland (FIH 10) en Engeland (FIH 7). Maar tegen nummer één van de wereld Australië maakte het geen schijn van kans. Bij de rust stond het al 6-0, na de pauze gingen de Australiërs verder met hun doelpuntenkermis. De Oceaniërs beëindigen de groepsfase zo met negen punten, zestien doelpunten voor en geen enkele goal tegen. In de kwartfinale treft Australië de winnaar van het barrageduel tussen Frankrijk (FIH 20) en China.

In de andere wedstrijd in groep B versloeg Engeland in een burenduel Ierland met 4-2. De Engelsen worden door dat resultaat tweede in de poule met vier punten. Ierland (1 punt) mag terug naar huis. Engeland treft maandag in de barrages Nieuw-Zeeland (FIH 8), nummer drie van groep A. De winnaar van dat duel treft in de kwartfinales Argentinië (FIH 2), poulewinnaar in groep A. 

AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daisy De Smedt

    Dat is inderdaad geen goed nieuws voor ons hockey team.