Paus schrijft brief aan Zanardi: “Bedankt voor het geven van kracht aan degenen die het kwijt waren”

EPA
Paus Franciscus heeft Alex Zanardi een brief geschreven en hem daarin bedankt voor zijn "levensles voor de mensheid". De Gazetta dello Sport publiceerde de handgeschreven brief aan de 53-jarige Zanardi, die in kritieke toestand op de intensive care ligt van het ziekenhuis in Siena. De viervoudige paralympische kampioen en voormalige autocoureur botste afgelopen vrijdag met zijn handbike op volle snelheid tegen een vrachtwagen en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Zanardi reed in de jaren 90 in de Formule 1 en werd in 1997 en 1998 twee keer kampioen in de CART-series. De Italiaan wordt binnen de sportwereld gezien als een bron van inspiratie, vooral door de wijze waarop hij terugknokte na z'n crash op een Duits circuit in de CART-series in 2001. Zijn beide benen moesten worden geamputeerd, maar met twee kunstbenen keerde hij terug in de autosport. Als handbiker veroverde hij vier gouden medailles op de Paralympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016.

"Beste Alessandro, jouw verhaal is een voorbeeld van hoe je kunt slagen om opnieuw te starten na een onverwachte tegenslag", aldus Paus Franciscus. "Door sport heb je ons geleerd hoe we het leven ten volle kunnen leven, je geeft met je handicap een levensles voor de mensheid. Bedankt voor het geven van kracht aan degenen die het kwijt waren. Op dit pijnlijke moment ben ik dicht bij je. Ik bid voor jou en je familie."

Lees ook: Derde keer oog in oog met de dood: het leven van de Italiaanse ex-F1-coureur en volksheld Zanardi is voer voor Hollywood 

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.