Parker behoudt titel bij zwaargewichten, Fury's team noemt de overwinning "walgelijk en corrupt"

getty
De Nieuw-Zeelander Joseph Parker heeft met succes zijn WBO-titel bij de zwaargewichten verdedigd. Hij versloeg gisterenavond in Manchester zijn Britse uitdager Hughie Fury op punten. Dat had Fury niet zien aankomen - meteen na het kamp gooide de Brit de armen in de lucht - en spreekt dan ook van "een corrupt kamp."

De 25-jarige Parker kreeg van twee juryleden het voordeel met 118-110, een derde hield het bij 114-114. De bokser boekte zo de 24e zege uit zijn carrière en hij blijft ongeslagen. De 23-jarige Fury, neef van enfant terrible Tyson Fury, leed zijn eerste nederlaag nadat hij zijn vorige twintig kampen allemaal had gewonnen. Al had de Brit niet gedacht dat hij het onderspit zou moeten delven. Meteen na de twaalfde ronde vierde Fury immers al zijn overwinning. Hij juichte evenwel te snel: volgens de jury verdiende Parker de overwinning. 

Iets wat duidelijk in het verkeerde keelgat schoot bij de entourage van Fury. "Ik weet niet wat er gebeurd is met de jury. Het is walgelijk om eerlijk te zijn. Wat wil je dat ik nog meer zeg? De jury heeft levens van bepaalde mensen verwoest. Corruptie? 100 percent zeker. Duidelijker kan niet", besloten mentor Mick Hennessy en Fury in koor. 

getty
getty
getty
gettyReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.