Organisatie BK mountainbike niet voor Sven Nys

BELGA
De volgende drie edities van het Belgisch kampioenschap mountainbike, van 2014 tot 2016, zullen in het Waals-Brabantse Ottignies, in het provinciaal domein Le Bois des Rêves, plaatsvinden.

De organisatie gaat dus niet naar titelverdediger Sven Nys. Toen het er vorige week naar uitzag dat niemand echt warm liep om het BK te organiseren, had Nys met de steun van evenementenbureau Golazo zelf een kandidatuur ingediend. Hij wou het BK naar Wezemaal (Rotselaar), niet ver van zijn woonplaats Baal, halen. Toch is Nys niet ontgoocheld. "Ottignies biedt een mooie locatie om het BK de promotie te geven die het verdient", twitterde hij. Nys heeft ook goede herinneringen aan Ottignies. In 2007 veroverde de negenvoudige Belgische kampioen veldrijden er er zijn tweede van drie nationale titels in het mountainbiken.

"We zijn zelfs eerder blij dan ontgoocheld", klonk het bij Christophe Impens van Golazo. "Nu zijn de Belgische mountainbikers tenmiste zeker dat er de volgende drie jaar een BK zal zijn. We wilden Wezemaal alleen naar voor schuiven als er geen andere kandidaat gevonden werd."

De KBWB duidde ook nog de organisatoren voor drie andere kampioenschappen aan. Aywaille krijgt het BK trial 2014, Oosterzele het BK veldrijden voor amateurs en masters van 2015 en het BK op de weg voor junioren van 2017.