Opnieuw vreemd voorval in dartsmatch Van den Bergh: opponent verlaat podium tijdens wedstrijd

rv

Dimitri Van den Bergh maakte vandaag zijn debuut in de Premier League Darts. ‘The Dreammaker’ gaf in de Rotterdam Ahoy James Wade partij. En de Engelsman keek al snel tegen een 2-0-achterstand aan, waarna hij prompt van het podium stapte. Wade zou gehinderd worden door een windvlaag door de Rotterdamse sporttempel. Van den Bergh volgde zijn opponent, waarna beide heren na enkele minuten pauze hun wedstrijd vervolgden.

via GIPHY

Onze landgenoot werd zo uit zijn ritme gehaald. Een bewuste en smerige actie van de Engelsman, viel op Twitter te lezen. Hoe dan ook: nadien knokte Wade zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk moest Van den Bergh vrede nemen met een 6-6-eindstand. Allebei een punt. Maar wat als Wade (toen ‘Dancing Dimi’ met 2-0 leidde) niet voor een korte break zorgde? We zullen ‘t nooit weten. 

“Jammer dat ik niet gewonnen heb, want ik stond goed te gooien, mede dankzij het publiek”, klonk het in een eerste reactie bij Van den Bergh. Ook kwam hij even terug op het voorval met Wade. “Ik snapte James wel. Ik voelde de wind ook. Toen besloten we er even af te gaan, in de hoop dat het beter zou worden en ze er wat aan konden doen.”

Enkele dagen terug was Van den Bergh ook al betrokken bij een vreemd incident. De Antwerpenaar kreeg het even aan de stok met Adrian Lewis. Na afloop werd het conflict uitgepraat.

Wedstrijd van vandaag in enkele beelden:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karl van dyck

  Net als snooker is darts puur Engels en nu dat er Belgen en Nederlanders zijn die hun van de troon stoten zijn alle middelen goed om die uit hun lood te slaan.

 • Johan Coppens

  Weglopen is stoppen...

 • Dave Janssens

  Een windvlaag binnen een sporthal. Tuurlijk. De Engelsen dalen in mijn achting tegenwoordig. Nooit gedacht dat het ooit zou gebeuren. Voor de Ollanders daarentegen niets dan respect. Enorm tof hoe die voor een Belg kunnen supporteren en dat is heus niet de eerste keer.

 • Lodewijk Verborgt

  Het is altijd wat met die Britten. Gooi hen niet alleen uit de EU maar laat hen in gelijk wat nooit meer meedoen aan een internationaal evenement. Laat hen rustig op hun eiland zitten verkommeren. Dan kunnen ze elkaar lastig vallen maar geen anderen. Zie maar naar populaire vakantieoorden. Is er ergens ruzie, in de meeste gevallen is er een Brit bij betrokken.

 • ivan aerts

  De wind is er voor beiden zou ik denken....