Opluchting voor Vital Heynen: Poolse premier leent vliegtuig uit aan gestrande volleyballers

Vital Heynen kroonde zich vorige jaar wereldkampioen met Polen en is ook dit jaar topfavoriet op EK-winst.
Photo News Vital Heynen kroonde zich vorige jaar wereldkampioen met Polen en is ook dit jaar topfavoriet op EK-winst.
Vital Heynen, bondscoach van Polen, haalt opgelucht adem. Het Poolse volleybalteam kan dan toch een vervolg breien aan het EK. De favoriet op de eindwinst kon plotseling niet meer naar Ljubljana vliegen, maar de president schiet nu te hulp.

Door geldproblemen bij Adria Airways worden voorlopig alle vluchten geschrapt, waaronder die van de Poolse ploeg van Amsterdam naar de Sloveense hoofdstad. Daar wacht donderdag het gastland in de halve finales van het EK.

Gelukkig zag premier Mateusz Morawiecki de ernst van de situatie in en ondernam hij meteen actie. Hij stelt het regeringstoestel beschikbaar om de mannen zo snel mogelijk veilig naar Ljubljana te brengen, zodat de voorbereiding op het duel verder niet wordt verstoord.

Wereldkampioen Polen wist dit EK al zijn zes wedstrijden overtuigend te winnen, waaronder in een bomvol Ahoy van Nederland. Het Poolse elftal kon toen rekenen op een 6.000-tal fans, of hoe het volleybal in Polen leeft. Vital Heynen bedankte de president op Twitter namens de ploeg. “Wat een geweldig gevoel geeft het als we echt van iedereen in Polen steun krijgen. Bedankt aan alle fans. Bedankt, premier. Ik hoop dat ik je over een paar dagen mijn medaille kan geven”, tweette Heynen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.