Exclusief voor abonnees

Op bezoek bij Jonathan Sacoor op de University of Tennessee: “Hier kon ik tot rust komen”

Jonathan Sacoor.
Polaris Jonathan Sacoor.
Is het u opgevallen hoe stil het al maanden is rond ­Jonathan Sacoor (19), de jonge Belg die samen met de broers Borlée naar EK-goud snelde op de 4x400m? Dat was de bedoeling van Jacques Borlée. De Brusselse coach wil dat de ­wereldkampioen bij de junioren zich in alle rust en sereniteit kan klaarstomen voor het WK ­aflossingen op 11 en 12 mei in Japan. Op de University of Tennessee in Knoxville staat zijn leven sinds januari helemaal in het teken van sport en ­studie. Wij mochten als enige op ­bezoek.

“Moet dat?”

Jonathan Sacoor trekt een bedenkelijk gezicht. Hij wil zijn appartement op de campus wel tonen, maar zijn kamer in het kraaknette Stokely Hall ligt er niet echt opgeruimd bij, waarschuwt hij. Sacoor deelt een flat met drie andere atleten in Knoxville en het moet gezegd: boys will be boys. Niks aan de muren, geen planten, geen ­foto’s – het voelt niet bepaald huiselijk aan. Het is vooral een plek om te slapen en te eten. Sacoor wijst naar de gigantische ­frigo. «Die steekt vol fastfood en pizza’s. Ik let wel op, maar die andere mannen...»

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.