Oostenrijks zilver bij synchroonzwemmen na buscrash

De Oostenrijkse zusjes Anna-Maria Alexandri and Eirini-Marina Alexandri.
AFP De Oostenrijkse zusjes Anna-Maria Alexandri and Eirini-Marina Alexandri.
Vier dagen na het busongeluk in Bakoe heeft Oostenrijk bij het synchroonzwemmen de zilveren medaille gewonnen bij de Europese Spelen in Azerbeidzjan. Bij het ongeval een dag voor de openingsceremonie raakten drie zwemsters gewond, van wie één zwaar.

Vanessa Sahinovic wordt in een ziekenhuis in Wenen nog steeds in coma gehouden. Vanwege ernstige verwondingen aan haar ruggenwervel is de vrees dat ze verlamd zal blijven. Ze heeft ook veel botbreuken. De vijftienjarige atlete werd samen met twee andere synchroonzwemsters aangereden op een voetpad in het atletendorp in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

De synchroonzwemploeg moest zich na het ongeluk terugtrekken uit hun discipline, maar de zusjes Anna-Maria en Eirini-Maria Alexandri pakten vandaag zilver in de strijd der duetten. "Deze medaille is natuurlijk voor Vanessa", zei Eirini-Maria Alexandri. "Het was ontzettend moeilijk voor ons om te focussen op deze wedstrijd, maar door alle steun van het Oostenrijks olympisch comité en uit de rest van de wereld is het ons gelukt.''

De medaille werd ook opgedragen aan de andere twee zemsters die bij het ongeluk betrokken waren. Luna Pajer brak haar elleboog. Verena Breit kneusde haar dijbeen.

AP
AFP
AP
AP