Oostende voorbij Charleroi naar 29ste bekerfinale

BELGA
Oostende heeft zich ten koste van Charleroi voor de finale van de Beker van België basketbal geplaatst. De landskampioen en bekerhouder had vrijdag de heenwedstrijd al met 83-78 gewonnen en ging ook in Henegouwen met de zege aan de haal: 66-78.

Bij de pauze stond Oostende nog 38-31 in het krijt en was het virtueel uitgeschakeld. Na het derde kwart had Oostende orde op zaken gesteld (51-52) en in het slotkwart (15-26) drukte de kustploeg nog eens stevig door. Geen van de Oostendenaars kwam in de buurt van de 22 punten van Matt Mobley, maar de competitieleider leverde wel een collectief sterke prestatie, met vijf spelers die minstens tien punten scoorden: Marin Maric (14), Dusan Djordjevic en T.J. Williams (13), Nemanja Djurisic (11) en Chase Fieler (10).

BELGA

Het wordt al de 29e bekerfinale voor Oostende. Zondag 10 maart kan het de beker een twintigste keer winnen en een zevende keer op rij. Tegenstander is dan Antwerp, dat Brussels eenvoudig uitschakelde (74-36 en 63-94). Antwerp gaat in zijn elfde finale voor een zesde beker, de eerste sinds 2007.

Jean-Marc Mwema met de driepunter.
BELGA Jean-Marc Mwema met de driepunter.
BELGA
Niksa Bavcevic voert de troepen van Oostende aan.
BELGA Niksa Bavcevic voert de troepen van Oostende aan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.