Oostende-speler beukt scheidsrechter tegen de grond: tot drie jaar schorsing en 10.000 euro boete?

Oostende-speler Elias Lasisi riskeert een zware schorsing na een incident met de scheidsrechter, gisteravond in de inhaalwedstrijd in en tegen Luik in de EuroMillions Basket League, zo blijkt uit wedstrijdbeelden.

De Belgian Lion kreeg in het begin van het vierde kwart een fout tegen gefloten in de Luikse Country Hall en trok meteen witheet van woede naar de scheidsrechter, die op dat moment met zijn rug naar hem gekeerd stond. Met een welgemikte schouderduw legde hij referee Nick Van den Broeck tegen de grond en die bleef daar ook enkele tellen liggen.

Lasisi werd meteen uitgesloten, maar moet hierna nog een zware schorsing vrezen. Op het vrijwillig toebrengen van slagen of vrijwillig fysiek contact tegenover officials, scheidsrechters en niet-officials staan immers schorsingen van vier speeldagen tot drie jaar en een boete van 1.000 tot 10.000 euro, zo blijkt uit artikel 56 van het reglement van de Pro Basketball League.

Oostende won de inhaalwedstrijd uiteindelijk vlot met 67-91 en is in de stand daardoor opnieuw alleen leider. Het heeft één punt voor op Antwerp, maar dat heeft ook nog een inhaalmatch tegen Luik te goed. 

Elias Lasisi, hier op archiefbeeld.
BELGA Elias Lasisi, hier op archiefbeeld.30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Emare

  Speler gaat in de fout.. maar de ref -en ik denk dat meer dan 80% die hier iets hieronder schrijft, hem niet kent- is een paljas. Om alles nog eens verder te kaderen. Vorig jaar werd de ref beschuldigd na het nemen van dubieuze beslissingen tijdens de wedstrijd Oostende - Brussels. Hij had nooit deze match mogen fluiten. Die man mag gewoon niet meer fluiten omwille van zijn reputatie, zo simpel is het.

 • Cor Verhaegen

  Ik denk dat beide personen een schorsing verdienen. Van een ref blijf je fysiek af, hoe erg hij het ook uithangt. Maar neerstorten als een getormenteerde flamingo is totaal misplaatst in dit verhaal en daar mag ook een schorsing voor komen. Het klopt inderdaad dat zonder refs er geen basket is. Maar de mensen komen nog altijd naar de basket zien voor de spelers en vooral het spelletje: ik denk dat sommige arbiters dat wel eens vergeten...

 • Dirk Jacobs

  Fout of geen fout van de ref blijf je af ! Verbaal kan nog wel dit echter niet !

 • Ludo Dierckx

  Houding speler absoluut af te keuren en flink te beboeten...maar als dit soort mannen een wedstrijd moeten leiden....dan moeten ze daar ook eens met een opkuisactie beginnen...

 • Rudy Mertens

  Wat een komedie van de scheidsrechter...hij mag niet reageren maar dit...man man man