Oostende huisvest kwalificatieronde Euroleague basket

Van 23 tot en met 26 september vormt de Sleuyter Arena in Oostende het decor van de kwalificatieronde in de Euroleague basket. Organisator en deelnemer BC Oostende blikte vandaag al even vooruit naar dit grootse moment. Opvallend is dat BC Oostende zijn supporters beloont met gratis toegang.

Het mag best wel een grote verwezenlijking genoemd worden dat BC Oostende deze kwalificatieronde in huis haalt. Ook topploeg Unics Kazan en Hapoel Jeruzalem aasden op die voorrondes. "We zijn dankbaar en fier op deze toewijzing", aldus voorzitter Arthur Goethals. "Het is een mooi supplement, vooral voor ons publiek, na vijftien titels en evenveel bekerwinsten."

Het publiek wordt dan ook beloond, want wie een abonnement heeft, mag de matchen gratis bijwonen. Maar ook voor andere toeschouwers werden de prijzen democratisch gehouden. Per ronde betaalt de basketfan slechts vijftien euro. BC Oostende hoopt natuurlijk, met het publiek achter zich, als beste van de acht deelnemende Europese ploegen uit de kwalificatieronde te komen en een stekje te verwerven in de Euroleague. Dat laatste is niet evident voor een Belgische ploeg, want de meeste plaatsen worden jaar na jaar ingenomen door de absolute topploegen, waardoor er weinig ruimte komt. "Maar de komst van dit toernooi is een belangrijke stap om voor België een rechtstreekse plaats af te dwingen in de Euroleague", vertrouwde Goethals toe.