Oostende en Charleroi winnen vlot in Euromillions Basket League

Elias Lasisi van Oostende.
BELGA Elias Lasisi van Oostende.
Op de achtste speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling is leider Oostende met 55-70 gaan winnen op het parket van Limburg United. Ook Charleroi boekte een vlotte uitzege, 55-72 in Luik, en deelt nu de tweede plaats met Bergen. Beide Henegouwse clubs volgen op drie punten van Oostende, dat wel al een wedstrijd meer speelde. 

Landskampioen Oostende moest het eerste kwart nog aan de thuisploeg laten in Hasselt (20-18), maar sloeg in het tweede een kloof (16-26), voor een 36-44-ruststand. Na de pauze werd die kloof verder uitgediept (7-11 en 12-15). Chase Fieler, ook goed voor 8 rebounds, was de topscorer van de partij. Me 12 punten deed hij één beter dan zijn teammaats Marin Maric en Nemanja Djurisic. Bij Limburg bood Paul Carter met 10 punten en 9 rebounds het meeste verzet.

In Luik namen de troepen van Bryan Lynch meteen het heft in handen. Na het eerste kwart was het 9-19, bij de rust 25-49. Dwight Coleby plukte liefst 16 rebounds voor Charleroi en Matt Mobley had met 26 punten ook een aanzienlijk aandeel in de zege. In het verliezende kamp deed Terrance Henry slechts één punt minder goed.
Zaterdag staan nog Leuven-Bergen, Aalstar-Antwerp en Mechelen-Brussels op het programma.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.