Exclusief voor abonnees

Oorlog op het anders zo effen biljartlaken: Belgische topper scheurt zich af en start nieuwe tour in Zuid-Korea

Drievoudig wereldkampioen Frédéric Caudron, ambassadeur bij de nieuwe organisatie PBA, kreeg al de halve biljartwereld over zich heen.
Getty Images Drievoudig wereldkampioen Frédéric Caudron, ambassadeur bij de nieuwe organisatie PBA, kreeg al de halve biljartwereld over zich heen.
Vergeet het rustgevende getik van de ballen en de beschaafde vingerknip bij een mooi punt, de driebandwereld is momenteel in oorlog. Wereldbiljartbond UMB pikt het niet dat PBA, een nieuw opgerichte organisatie in Zuid-Korea, topspelers probeert te lokken met stevige prijzenpotten en dreigt met jarenlange schorsingen. "Dit is een bom", zegt levende legende Raymond Ceulemans (81).

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Van der Poorten

  Wat gaan die kiezen ? The money of die pilalerbijters van den bond ? Juist !

 • jean petermans

  Typisch menselijk, als men een monopolie heeft, wil men er alles aan doen om dat te behouden.

 • Marc Relaes

  De geschiedenis herhaalt zich. In jaren 90 heeft dezelfde UMB veel spelers met o.a. Ceulemans en Dielis geschorst omdat ze deelnamen aan de BWA (Billiards Worldcup Association) onder leiding van de duitser Dr. Bayer. De KBBB ( belgische biljartbond) was er als de kippen bij om dit alleen mondeling te bevestigen. Te laf om dit per brief te laten weten. BoBo’s ten top.

 • Mark Peeters

  Pracht nieuws

 • Norbert Bauwens

  Ik vraag me nog altijd af welke meerwaarde "een spelletje", zoals biljart, koers , voetbal, tennis voor meerwaarde heeft dat er zoveel geld aan betaald word. Wie geeft de meeste meerwaarde??? De voetballer die een bal tegen een net stampt of de metser die uw huis bouwt, of de chirurg die u geneest????? En toch betalen ze de voetballer meer... Onbegrijpelijk...……….