Ook het Kremlin vindt beschuldigingen ongegrond

Het Russische antidopingagentschap RUSADA
AP Het Russische antidopingagentschap RUSADA
"De beschuldigingen in het WADA-rapport zijn ongegrond en moeten door bewijzen gestaafd worden", vertelde Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin in Moskou, vandaag naar aanleiding van het maandag deels gepubliceerde rapport van het Wereldantidopingagentschap waarin er sprake is van systematisch dopinggebruik en corruptie in de Russische atletiekwereld.

"Tot op heden zie ik geen bewijzen, die nochtans noodzakelijk zijn als je dergelijke beschuldigingen uit." In de eerste reacties klonk het gisteren in Rusland dat de publicatie "politiek gemotiveerd" is. De Russische minister van Sport Vitali Mutko was het niet eens met het WADA-rapport. "Ik wil erop wijzen dat het WADA het recht niet heeft om te schorsen", liet Mutko aan het persagentschap Ria Novosti weten.

Ook volgens het Russische Antidopingagentschap RUSADA zijn de beschuldigingen ongegrond. "Wat betreft de vermeende vernietigde dopingstalen zie ik geen enkel bewijs", vertelde RUSADA-voorzitter Nikita Kamayev gisteren aan TASS. "Alle beschuldigingen zijn ongegrond."