Exclusief voor abonnees

Onze journaliste in Doha volgde glansprestatie van Nina Derwael vanaf de eerste rij: “Ze is mentaal onbreekbaar, gegoten in staal”

Nina Derwael (rechts).
EPA Nina Derwael (rechts).
Onze journaliste Valerie Hardie volgde de glansprestatie van Nina Derwael gisteren vanaf de eerste rij in Doha. In een commentaarstuk schetst onze journaliste hoe ijzersterk Derwael is op mentaal vlak:

Het was gisteren Allerzielen. Voor de zielenheil van Nina Derwael hoefde je niet te bidden - de 18-jarige gymnaste dwingt haar geluk wel zelf af. Zo zit de Truiense in elkaar.

Nina Derwael noemde zich donderdag na de allroundfinale mentaal sterk - het is een understatement. Derwael is mentaal onbreekbaar, gegoten in staal. Vraag aan haar naasten of trainers welke eigenschap haar het meest typeert en het antwoord is telkens: dat sterk karakter. Laat u niet misleiden door haar spontaniteit of haar schalkse uiterlijk. Derwael weet wat ze wil en dat willetje had ze als kind al. Toen ze tien jaar oud was, zei ze: “Ik ga later naar de Olympische Spelen.” Toen ze elf was, maakte ze een werkje met al haar dromen in. Die zijn intussen allemaal uitgekomen, op één wens na: een olympische medaille.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Deprez

    Het schijnt dat ze 2500 euro krijgt voor deze wereld prestatie, men houd dit toch niet voor mogelijk want schande, de wereld op zijn kop.