Onttroonde Saive sneuvelt als laatste Belg in Koeweit

BELGA
Er zijn geen Belgen meer actief in het Open van Koeweit tafeltennis. Jean-Michel Saive sneuvelde in de tweede ronde, terwijl Cédric Nuytinck, Robin Devos en Florent Lambiet er al na een ronde uitgingen.

Saive werd maandag, bij de publicatie van de nieuwe wereldranking, voorbijgestoken door Cédric Nuytinck. Die laatste klom door zijn 1/16e finale in het Hongaarse Open van eind januari van de 135e naar de 121e plek. Saive verloor een ronde eerder in Hongarije waardoor hij slechts drie plaatsen steeg naar nummer 128. Voor het eerst sinds 1985 was Saive zo niet langer Belgiës nummer 1.

Saive versloeg in Koeweit de Egyptenaar Mohamed El-Beiali (179e van de wereld) met 4-3. Daarna verloor hij met dezelfde score van het nummer 35 van de wereld, de Zuid-Koreaan Sangeun Jeong. Nuytinck werd door de Indiër Sathiyan Gnanasekaran (185e van de wereld) uit het toernooi gespeeld met 4-2.

Robin Devos en Florent Lambient zijn de twee andere Belgen in de top 250, ze staan respectievelijk op de 171e en 240e plaats. Beiden verloren in Koeweit in de eerste ronde, Devos met 4-2 van de Koreaan Minhyuck Cheon (geen ranking) en Lambiet met 4-2 van de Wit-Rus Pavel Platanov (117e).BELGA