Zlatan zet zinnen op Rio de Janeiro

Zlatan Ibrahimovic.
AFP Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Zweden plaatste zich gisteren voor de Spelen, door op het EK onder 21 de halve finales te bereiken.

Zlatan is met zijn 33 jaar in principe veel te oud, maakt kan toch worden geselecteerd, omdat op de Spelen drie voetballers die ouder dan 23 jaar zijn mee mogen doen. "Maar eerst moet ik nog maar eens geselecteerd worden. Wie weet vinden ze me niet goed genoeg, haha", grapte de topspits van Paris Saint-Germain vandaag.

Zlatan miste vorige zomer de WK in Brazilië omdat Zweden zich niet wist te kwalificeren. Met Rio 2016 krijgt hij een tweede kans om in het voetbalgekke Zuid-Amerikaanse land te spelen. "Ik heb bovendien nog nooit aan de Spelen meegedaan", aldus Zlatan. "Het moet een genot zijn om in 2016 in Rio te kunnen voetballen."

Zlatan moet nog wel toestemming krijgen van zijn club en van bondscoach Erik Hamren. Hakan Ericson, die Zweden onder 21 onder zijn hoede heeft, liet weten dat het nog te vroeg is om te beslissen Zlatan wel of niet mee te nemen.