Voorzitter BOIC een gelukkig man: "Succes is vrucht van jarenlange inspanningen"

Photo News
Pierre-Olivier Beckers woonde in Rio de halve finale van de hockeymannen bij. De voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zag hoe de Red Lions Nederland met 3-1 versloegen en was achteraf -uiteraard- in de wolken.

"Dit is ongelofelijk, schitterend. Zij hebben een schitterende match gespeeld, veel maturiteit op het veld getoond", reageerde Beckers, die benadrukte dat deze kwalificatie het mooie gevolg is van jarenlang hard werken. "Het succes van vanavond is geen succes op zichzelf maar de vrucht van minstens zestien jaar harde inspanningen van verschillende generaties spelers, de omkadering, de federatie, het BOIC. Het is nauwelijks te geloven welke progressie er is gemaakt sinds de Spelen van Peking in 2008 (toen de hockeymannen negende werden, red). Het toont dat we moeten durven geloven in het talent van onze atleten."

Even goed als Atlanta '96
Kort voor de historische kwalificatie van de Red Lions had Beckers nog een reden om te juichen. Baanwielrenster Jolien D'hoore pakte in het omnium immers brons en bezorgde Team Belgium zo een nieuwe medaille in Rio. Met zes stuks doet deze Belgische delegatie nu al even goed als het Belgische team in Atlanta '96.

Drie keer net niet
"En het is misschien nog niet gedaan", stelde Beckers, die ook oog had voor de vierde plaatsen van Evi Van Acker, Thomas Pieters en Hannes Obreno. "Andere atleten hebben het eveneens schitterend gedaan maar zijn vierde geworden, wat heel frustrerend is. Maar in het algemeen kunnen we heel fier zijn op Team Belgium. Het is een succes. Ik ben een heel tevreden voorzitter.

Photo News
BELGA