Voormalig Ferrari-baas Di Montezemolo leidt Romeinse bid voor Spelen '24

Sinds november 2014 leidt Luca di Montezemolo de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia.
AFP Sinds november 2014 leidt Luca di Montezemolo de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia.
Luca di Montezemolo, gewezen topman van Ferrari, is aangesteld als hoofd van het Romeinse bid voor de Olympische Spelen van 2024. Dat maakte het Italiaanse olympische comité CONI vandaag bekend.

Di Montezemolo stond 23 jaar lang aan het hoofd bij Ferrari. Sinds november 2014, kort na zijn vertrek bij het legendarische automerk, leidt hij de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia. "Ik denk niet dat er in Italië iemand is die in het buitenland meer aanzien geniet", vertelde CONI-voorzitter Giovanni Malago dinsdag.

De 67-jarige Di Montezemolo is naast zakenman ook ervaren in het organiseren van sportevenementen. Zo werd hij in 1985 aangesteld als voorzitter van het organisatiecomité van het WK voetbal dat vijf jaar later in Italië plaatsvond.

Steden die de Spelen van 2024 willen organiseren, moeten zich voor 15 september kenbaar maken bij het IOC. De laureaat wordt in 2017 aangeduid. Naast Rome zullen (zo wordt verwacht) ook Parijs, Boston, Hamburg of Berlijn en een Zuid-Afrikaanse stad een gooi doen naar de organisatie. Rome was in 1960 al eens gastheer voor de Spelen. Voor 2004 kreeg Athene de voorkeur.PHOTO_NEWS