Exclusief voor abonnees

Vandecaveye loopt met Naert en Lismont: “Die medailles zien, doet mijn motivatie alleen maar groeien”

Tomas Sisk / Photo News
Het aftellen kan beginnen. Binnen een jaar staat de Belgische delegatie op de Olympische Spelen in Tokio. Exact een eeuw na de enige passage van de sportieve hoogmis in ons land. Om die unieke verjaardag te vieren, ging Gella Vandecaveye voor ons op pad. De ex-judoka is nog steeds de enige Belgische met twee olympische medailles rond haar nek. Per sporttak bracht ze een olympische grootheid van weleer samen met een legende van morgen in hun sportieve habitat. Om samen te sporten, te praten over vroeger én om de ambities voor Tokio 2020 los te weken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
RV
Met Gella voor goud RV

Als regerend Europees kampioen toch niet tot de favorieten voor een olympische medaille behoren. Dat wordt het lot van marathonloper Koen Naert in Tokio, waar een peloton Oost-Afrikanen hem opwacht. “Ik probeer het verschil te maken met een perfecte voorbereiding. In een wedstrijd man tegen man kan alles”, is hij strijdvaardig. Tweevoudig olympische medaillewinnaar Karel Lismont loopt mee in dat enthousiasme. “Met wat geluk en een heel goeie dag, zijn er altijd kansen op de marathon.”

Tomas Sisk / Photo News

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Deprez

    Drie keer atleten met talent en heel veel grinta.