Van Hoecke: "Als er straf komt, dan aanvaard ik die"

PHOTO_NEWS
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft beslist om baanwielrenner Gijs Van Hoecke naar huis te sturen. Na een nachtje uit in de Londense nachtclub 'Mahiki' moest Van Hoecke dronken naar buiten worden gedragen. Foto's verschenen op de website van verschillende Britse websites.

Voor het eerst reageert de atleet zelf op het incident. Op de website van de RTBF zegt hij de foto's te betreuren, maar vraagt hij ook om begrip. "Na twee jaar hard werken mag iedereen de teugels eens vieren. Ik geef wel toe dat het moment hier in Londen slecht gekozen is, maar het gebeurde buiten het olympisch dorp. Ik heb de andere atleten niet gestoord. De teamverantwoordelijken waren natuurlijk niet blij toen ze de foto's zagen. Ik heb het baanwielrennen geen dienst bewezen, noch op de baan noch ernaast. Als ik een straf krijg, zal ik die aanvaarden."

Kenny De Ketele, ploegmaat van Gijs Van Hoecke in de ploegenachtervolging, uitte op Twitter ondertussen ook zijn ongenoegen. "Ik betreur enorm hoe negatief onze ploeg in het nieuws komt", klinkt het. Hij benadrukt dat hijzelf niet bij Van Hoecke was, net als Jolien D'Hoore en Moreno De Pauw. In een tweede tweet voegt De Ketele eraan toe dat hij Gijs Van Hoecke blijft steunen.

In een persbericht motiveert het BOIC de beslissing om Van Hoecke terug naar België te sturen. "De Britse pers schoot deze nacht beelden van een Belgisch wielrenner in erge staat van dronkenschap na een avondje uit in het gezelschap van drie teamgenoten, dit alles na hun competitie. Deze beelden werden door sommige websites overgenomen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond betreuren dit voorval, dat gelukkig geen enkele negatieve invloed had op het leven in het olympisch dorp en op de rust van de atleten in competitie. Niettemin werd na ruggenspraak met de Team Leader van de Belgische wielrennersploeg beslist de betrokken atleet stante pede naar huis te sturen."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS