Uitstel Olympische Spelen kan Japan ruim 5 miljard euro kosten

AFP
Een mogelijk uitstel van de Olympische (24 juli-9 augustus) en Paralympische Spelen (25 augustus-6 september) zal Japan tussen de 640 en 670 miljard yen (5,4 tot 5,66 miljard euro) kosten. Dat hebben Japanse financiële experten becijferd.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) liet weten “binnen de vier weken” de knoop door te hakken over een mogelijk uitstel van de Spelen deze zomer. Die staan wegens de coronacrisis zwaar op de helling. Verschillende internationale sportfederaties maakten de voorbije dagen bekend voor een verschuiving te zijn en ook de Japanse Premier Shinzo Abe verklaarde al dat de Spelen in juli niet kunnen starten onder de huidige omstandigheden.

Volgens de universiteit van Kansai kost een uitstel van de Spelen Japan omgerekend al zeker 5,4 miljard euro. Een bedrag om van te duizelen, maar slechts een peulschil in vergelijking met een volledige afgelasting, die minstens 4,5 biljoen yen (38 miljard euro) zou kosten. Het IOC liet echter al verstaan dat een annulatie niet aan de orde is.

EPA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    dan is dat maar zo. Gezondheid boven alles ... Ook even nadenken en conclusies trekken hoe organisatoren het wat soberder zouden kunnen organiseren in de toekomst. Waarom moet alles zoveel geld kosten ?

  • raf janssens

    Het niet uitstellen kan de rest van de wereld duizenden miljarden euro's en mensenlevens kosten. Geen moeilijke beslissing lijkt me.

  • Michel VYNCKE

    Kan er mij eens iemand uitleg geven hoe men aan dit bedrag komt? Zeker als wij praten over uitstel en dus niet over afstel.