Uitkijken naar dag 15: medaillekansen voor Tornados, mountainbike met Michiels, Michel en Verstuyft in triatlon

belga
De Spelen in Rio lopen stilaan op hun einde. Maar ook op deze 15de dag staat er weer heel wat lekkers op het programma. Zo komen de Belgian Tornados, onze 4x400m-ploeg, in actie in de finale. Voorts is het uitkijken naar de prestaties van Githa Michiels, die zal aantreden in het mountainbike, en triatletes Claire Michel en Katrien Verstuyft. Kunnen zij voor een nieuwe Belgische medaille zorgen?

Finale 4x400 meter

De estafetteploeg bij de mannen plaatste zich vannacht voor de olympische finale op de 4x400 meter en kan straks een gooi doen naar een zevende Belgische medaille. De Europese kampioenen van Amsterdam eindigden als tweede in hun reeks in 2:59.25 -een nieuw nationaal record- na Groot-Brittannië, dat vervolgens gediskwalificeerd werd. De drie broers Borlée (Dylan, Kevin & Jonathan) en startloper Julien Watrin zetten de derde tijd neer van de acht finalisten.

Wanneer? Zondag om 3u35

Photo News

Mountainbike met Githa Michiels

Deze 33-jarige Belgische kampioene van het Versluys Pro Team zal straks aantreden in de finale van de cross-country (mountainbike). Michiels snelde op het EK in mei in Zweden, na een moeilijke start met kettingproblemen, naar de 16de plaats. Vorig jaar werd ze elfde op het EK en 17de op het WK. Haar beste resultaat op een EK is een vijfde stek, in 2014 in Sankt-Wendel. Githa Michiels mikt op een plaats bij de eerste vijftien.

Wanneer? Zaterdag om 17u30

belga

Golf met Chloé Leurquin

In het olympisch golftoernooi beleefde Chloé Leurquin gisteren een iets betere dag. Dankzij een degelijke derde ronde steeg ze in het algemene klassement van de 59ste naar de 54ste plaats. De 26-jarige Belgische, geboren in Rio, was het toernooi woensdag begonnen met een ronde in 79 slagen en deed donderdag met 78 slagen (zeven boven par) nauwelijks beter. Gisteren ging het wel goed, ze bleef par en won enkele plaatsen in de stand. Vandaag sluit Leurquin haar golftoernooi af.

Wanneer? Zaterdag om 12u

BELGA

Triatlon met Claire Michel en Katrien Verstuyft

Op en rond het strand van Copacabana werken twee landgenotes straks hun triatlon af. Claire Michel en Katrien Verstuyft willen maar wat graag de prestatie van Marten Van Riel herhalen. De 23-jarige Van Riel zwom, fietste en liep naar een uitstekende zesde plaats bij de mannen. Katrien Verstuyft was er vier jaar geleden ook al bij. Toen eindigde onze landgenote als 28ste. Voor Claire Michel zijn het de eerste Olympische Spelen. Bondscoach Nick Baelus hoopt op een top twintig voor Michel en Verstuyft.

Wanneer? Zaterdag om 16u

Claire Michel.
BELGA Claire Michel.
Katrien Verstuyft.
belga Katrien Verstuyft.

Voetbalfinale tussen Brazilië en Duitsland

Alle ogen zullen straks gericht zijn op de Braziliaanse voetbalploeg. De Brazilianen willen tegen Duitsland een nationale schande uitwissen. Twee jaar geleden verloor Brazilië in de halve finale van het eigen WK namelijk met 1-7 van Duitsland. Kunnen Neymar en co deze schande naar de verdoemenis spelen?

Geen evidente opdracht, want de Duitsers maakten indruk in Rio. In de kwartfinales vernederde 'die Mannschaft' Portugal met 0-4 en in de halve finales toonde Duitsland zich sterker dan Nigeria (0-2). Maar ook de Brazilianen maakten furore. In de kwartfinale ging Colombia voor de bijl (2-0) en in de halve finale was Brazilië enkele maatjes te groot voor Honduras (6-0).

Wanneer? Zaterdag om 22u30

photo_news
photo_news