Stalker beboet voor sturen van penisfoto naar hoogspringster Friedrich

De stalker die een foto van zijn penis naar Ariane Friedrich stuurde, heeft van de rechter in Marburg een boete gekregen. De zaak zorgde voor heel wat controverse omdat de hoogspringster de foto op haar Facebookpagina gepost had. Ze oogste een storm van kritiek maar ook heel wat bijval onder feministes die het hadden over "een moedige daad". De Duitse wordt straks in Londen een concurrente van Tia Hellebaut.

De 38-jarige stalker bekende voor de rechter in Marburg dat hij Friedrich op het internet stalkte en haar een foto van zijn lid gestuurd had. Hij werd dan ook veroordeeld tot het betalen van een boete van 1.050 euro. De zaak zorgde voor heel wat heisa omdat Friedrich naast de foto ook de naam en het adres van de man op haar Facebookpagina geplaatst had. "Ik wou mezelf verdedigen en moest handelen. Meer heb ik niet gedaan", aldus de atlete uit Frankfurt. Ze maakte ook duidelijk dat het niet de eerste keer was dat ze 'een vieze mail' aantrof in haar mailbox.

Feministes over de ganse wereld steunden Friedrich en hadden het over "een moedige daad" omdat ze zich niet liet intimideren. Maar niet iedereen vond de actie van Friedrich geslaagd. Ze oogstte ook veel kritiek omdat ze de privacy van de man geschonden had door het publiek maken van zijn naam en adres zonder zijn medeweten. Sinds het incident houdt de Duitse zich opvallend afwezig in de media. Ze staat nog zelden interviews toe en leeft op automatische piloot. "De zaak heeft me veranderd. Ik heb mijn hersenen uitgeschakeld", zegt ze. Die zal ze nochtans nodig hebben als ze straks in Londen Hellebaut van het goud wil houden, ook al omdat ze kampt met blessureleed. Toch houdt de voorzitter van het Duitse Olympische Sportvereniging er de moed in. "Ondanks de blessures zal Friedrich in Londen top zijn", aldus Thomas Bach. Dat belooft.