Sacoor en Tornados vrezen uitstel Spelen niet: “Ook op hun 33ste gaan Kevin en Jonathan er 100% staan”

BELGA
Vandaag was spurter Jonathan Sacoor te gast in Play Sports Kot, het dagelijkse praatprogramma van Play Sports. Daarin had hij het onder meer over het uitstel van de Olympische Spelen en wat de gevolgen zijn voor de Belgian Tornados, onze nationale 4x400 meter-ploeg.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Door het coronavirus werden ook de Olympische Spelen uitgesteld. Normaal gezien vond het grootste sportevenement ter wereld deze zomer plaats, maar het IOC besliste om de Spelen te verplaatsen naar de zomer van 2021. Voor enkele atleten, zoals Pieter Timmers, betekent dat het einde van hun carrière. Ook de Belgian Tornados, onze mannelijke 4x400-ploeg, worden volgend jaar allemaal een jaartje ouder en vooral bij Kevin en Jonathan Borlée kan die ouderdom een rol spelen. De broers zullen volgend jaar 33 zijn en dan kan de leeftijd weleens in hun nadeel spelen. 

Jonathan Sacoor, die samen met de Borlée-broers - ook Dylan hoort daarbij - deel uitmaakt van onze aflossingsploeg op de 400 meter, denkt daar toch enigszins anders over. “Het zijn twee kerels met enorm veel ervaring en doorzettingsvermogen. Ze doen niet voor niets al meer dan 10 jaar aan topsport. Kevin en Jonathan zullen niet zo gemakkelijk de handdoek in de ring zullen gooien.”

De twintiger heeft er dan ook goede hoop op dat iedereen in de best mogelijke conditie aan de start van de Olympische Spelen zal verschijnen. “Ik heb totaal geen schrik dat Kevin en Jonathan er niet zullen staan volgend jaar. Ik weet dat ze er alles aan gaan doen om honderd procent fit te zijn. Het uitstel zal voor onze aflossingsploeg geen enkel probleem zal zijn”, sluit Sacoor af.

BELGA

Lees ook: 

IOC bevestigt uitstel: Olympische Spelen ten laatste in zomer van 2021
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.