Red Lions trakteren ons op nieuw rondje fraaie trickshots

Vlak voor het begin van de Hockey World League in Brasschaat zondag - waar onze Belgische mannen en vrouwen gaan strijden voor de Olympische kwalificatie - schotelen we u graag een filmpje voor van Xavier Reckinger. De 31-jarige Red Lion zal dan wel niet van de partij zijn tijdens de WHL, maar zijn collega's Felix Denayer, Vincent Van Asch en co zullen wel het beste van zichzelf geven om een ticket voor Rio 2016 in de wacht te slepen.

Een plaats bij de eerste drie, dat is wat onze Belgische mannen nodig hebben om zich te verzekeren van een ticket voor Brazilië. De laatste voorbereidingen verliepen alvast gesmeerd, met gisteren nog een knap gelijkspel (1-1) tegen wereldkampioen Australië. De bezoekers kwamen kort na rust op voorsprong na een strafcorner van specialist Chris Ciriello, maar Thomas Briels zorgde voor de gelijkmaker.

Weg naar Rio 2016

Xavier Reckinger maakt samen met zijn collega-Red Lions Felix Denayer en Vincent Van Asch, meerkampers Nafi Thiam en Thomas Van der Plaetsen, zwemmer Pieter Timmers en de Yellow Tigers volleybal deel uit van het 'Vivaldis Interim Challengers Team', een sportief project van het gelijknamige Vivaldis Interim dat jonge en beloftevolle topatleten wil steunen op hun weg naar de internationale top en in concreto de Olympische Spelen van Rio 2016.

Blik achter de schermen
Via de sociale media van het project en hun kanaal op YouTube schotelen ze ons op regelmatige basis uniek beeldmateriaal van de 'Challengers' voor en dat onder de verzamelnaam 'GoProtoRio'. Hierdoor krijgen de fans een interessante blik achter de schermen. De komende weken mag u dan ook nog meer boeiend en exclusief beeldmateriaal verwachten.

YouTube Vivaldis Interim Challengers

Trucjes met Audi
Als officiële partners van de ploeg testten Audi en Audi Finance bovendien of onze Red Lions in vorm zijn met trucjes op (en in) twee glimmende Audi A1's en de nieuwe Audi TT. De terreinen van KHC Red Dragons in Brasschaat worden vanaf morgen immers even het epicentrum van de internationale hockeysport. Teams van Australië, India, Pakistan, Polen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Maleisië, Ierland en China zakken af naar Brasschaat met precies dezelfde ambitie.

Technische skills
Hoog tijd dus om de vorm van de Red Lions eens grondig te testen. In de nieuwe 'Audi Challenge', net zoals voetbalclub Chelsea met Eden Hazard en co eerder dit jaar, werden vijf van onze internationals uitgedaagd in een reeks parcours die hun technische vaardigheden en paraatheid aardig op de proef stelden. Kijk even mee hoe Tom Boon, Vincent Vanasch, Sebastien Dockier, Elliot van Strydonck en Gauthier Boccard het ervan af brachten. Kijk in onderstaand filmpje welk team zich als winnaar kroont na deze Audi Challenge.